Nu är jag hemma i Stockholm igen, fast jag kom ju hem i lördags men jag har haft fullt upp! Har haft det jättebra och hängt en massa med Hampus och träffat Vicky och Anna. Har hur mycket folk som helst att träffa men självklart har jag lyckats bli sjuk nu. Blä. Men mamma lagar soppa och varma mackor till oss och vi ska se på Så Blev Vi Svenska Hollywoodfruar så förhoppningsvis blir jag bättre snart.

Nu är allt färdigpackat, nästan. Ska bara lämna in min box till förvaringsrummet sen blir det brunch och sen bär det av till Geneve. Är båda glad och ledsen på samma gång...

Ska ner till Montreux och äta middag nu, sista middagen i Montreux på 6 månader. Blir lite sentimental... Tror inte det blir någon stor utång ikväll. Det kommer säkert sluta med att vi ser på film eller något. Kommer sakna Schweiz hur mycket som helst.
Godmorgon Sverige! Imorgon åker jag hem till Stockholm, hur sjukt är inte det?
 
Har rätt mycket som måste fixas idag. Jag ska packa klart allt, få skolan att skriva på ett papper från CSN, fixa en låda för att lämna kvar saker till nästa höst och hitta min skoluniform som skolan lyckats slarva bort. Nu ska Cedric och jag äta brunch så jag hör av mig senare.
Hur coolt?! Älskar originalet men den här är ju ännu bättre!
Äntligen klar! Har serverat en massa glada BA graduates och deras stolta föräldrar. Shit vad mycket jag längtar tills det är vår tur, alla var så glada!
 
Nu ska jag börja packa lite smått, sen duscha och sen hänga med mina vänner. Får se vad det blir för skoj!
Nu bär det av till Grand Hall där jag ska servera cocktails för BA Graduation! Mötte några av dem i receptionen förut och åh vad jag längtar tills det är vår tur om två år! De gick runt och bar på sina rockar (ni vet sånna man tar examen i i USA?) och hattar! Blir nog kul. Hade tur för vissa måste jobba i köket eller städa upp efter festen, så servera cocktails ser inte så dåligt ut. Hör av mig när jag är klar, puss och kram! ♥
Tydligen filmades det på baren igår, här har ni!

Nu säger jag godnatt för mig. Har haft en bra men lång kväll och jag vill inget hellre än att sova. Vi hörs imorgon!

Drar till Montreux för att handla lite grejer för att fira ikväll!

Helt sjukt! Kan inte fatta att första året är klart!
 
Tentan gick okej tror jag, finns en chans att jag klarar kursen! Nu ska jag sova i ett par timmar sen blir det middag på restaurang och utgång! ÅÅÅÅH JAG ÄR SÅ GLAD!
Nu har jag min sista tenta. Accounting. Mitt mardrömsämne eftersom jag måste få cirka 77% på tentan för att klara kursen. Dör lite. Men det är okej. Jag överlever. Eller inte...Okej nu kör vi!
Titta vad strikt det ser ut! Förstår ni varför man blir så himla nervös?

Har pluggat accounting med Cedric, Karl och Lina hela kvällen och även om det inte ser ut så på bilderna så har vi faktiskt fått rätt mycket gjort. Ska läsa igenom allt en gång till, sen sova. Tentan är klockan 10:00 imorgon så lite sovmorgon får man! Sov sött Sverige, vi ses om fyra dagar ♥

Cedric och jag ska alltid vara så himla jobbiga. Normalt är det Euan vi gör konstiga saker mot, men ikväll ställde vi två stora krukväxter mellan Linas och Yirans två dörrar. Imorgon bitti när de ska ut kommer de bara se en massa blad, haha! Trött kvällshumor...
Okej, idag har jag haft min tenta i Personal Development & Communication och i Hospitality Studies. Båda är ämen jag har över 90% i, så jag hoppas det inte gick alltför dåligt så att jag inte drar ner betygen. 
 
Nu har jag bara en tenta kvar. Imorgon bitti klockan 10:00 - Accounting-exam. Är riktigt otaggad på den kan jag tala om och jag vet att jag kommer behöva plugga hela natten, så nu ska jag varva ner med ett avsnitt av någon rolig serie, ta en powernap och plugga innan och efter middagen.
Det är lite tråkigt att det ska vara så himla fint väder ute när vi är mitt uppe i finals...
Klar med två tentor idag! Tyskan gick väl sådär... 
 
I eftermiddags åkte Cedric, Euan och jag ner till Montreux för att köpa pluggmat, chips och cola. Vi passade på att ta några sista bilder innan vi åker iväg, vi kommer ju inte tillbaka förrän i september. Kommer verkligen sakna Montreux, det är ett mysigt ställe.
 
Idag har jag bokat min checkout till lördag, betalat min deposition för nästa år, tvättat alla mina kläder, köpt en ny rumsnyckel (jag tappade bort min i fredags) och nu på kvällen har Cedric och jag pluggat till morgondagens första tenta i Personal Development & Communication. Vill bara att alla tentor ska vara över! På onsdag kväll är vi 20 pers som ska ut och äta middag, sen ska typ hela skolan samlas på Mayfair Bar i Montreux och ha avskedsfest. På torsdag och fredag är det graduation för alla tredjeårs-elever, vilket ska bli sjukt spännande att se! Kul att veta vad som väntar en om två och ett halvt år!
 
Nu ska jag gå igenom det sista inför första tentan och sen försöka sova. Inte långt kvar nu!
Dystert väder, men Montreux är alltid fint.
Euan på helikopterplattan vid vattnet!
Cedric matade fåglar och fick panik när en svan kom fram till honom!
Kommer sakna den här staden, känner mig så hemma här.

F&B Production Theory gick bra! Under den senaste timmen har Euan, Cedric och jag sovit middag. Jag tycker det börjar bli dags att plugga till tyskaprovet som börjar klockan två, men det är omöjligt att väcka dem... Vad ska jag göra?

Har så mycket plugg idag. Kaos. Hörs sen!

Detta var det första jag såg när jag vaknade imorse. Hur taggad tror ni man blir? Inte så jätte... Tack mor!

Yay! Hela klassen klarade sig och Chef var så stolt över oss!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen förhoppningsvis till Harry's Bar i Montreux!

ÄNTLIGEN KLAR MED SERVICE OCH KITCHEN!

Nu är jag klar i production kitchen och om 20 minuter börjar jag i franska restaurangen. Åh längtar tills jag är klar med detta, ska bli så skönt!

Sitter på min soliga balkong och chillar lite, är helt slut i huvudet! Hör av mig ikväll när jag är klar! Puss så länge!

Om 10 minuter har jag min muntliga tyska-tenta. Sitter och panikpluggar in vägbeskrivningar, klockan, butiker och mini-konversationer i en matbutik. Ska bli så skönt att slippa tyska nästa år, verkligen!
Rubriken sammanfattar min dag, helt seriöst. Jag gick upp klockan 11 eftersom jag inte hade några lektioner idag och för att jag ville vara pigg och utvilad för att kunna plugga på eftermiddagen. Självklart blev dagen inte som planerat.
 
Jag har under de senaste veckorna insett att jag aldrig kommer finna någon motivation till att lära mig tyska, så efter lunch gick jag till skolans language department och skrev in mig på spanska steg ett för nästa år. Efter detta gick Catharina och jag till receptionen för att prata om skolans bästa dubbelrum (vi ska vara rumskompisar nästa år!) och fick höra talas om ett rum som var stort, full med stora garderober och ett stort och nyrenoverat badrum. Vi bestämde oss självklart för att knacka på och fråga om vi fick se det och shit vad fint det var! Så vi ska paxa det till nästa år! 
 
Eftersom Cedric, Euan och jag inte har någon motivation till att plugga tog vi bilen ner till Montreux för att ta ut kontanter, men halvvägs ner kom vi på att vi var supersugna på Starbucks, och i Vevey (tågstationen innan Montreux) finns det en! Där hängde vi ett bra tag och hade det supermysigt. Jag tog ut pengar och på väg hem tvättade vi Euans bil. 
 
Väl tillbaka till skolan hängde vi i Euans rum och käkade chips och drack cola. Klockan 6 ställde vi oss utanför franska restaurangen och hoppades att några som bokat bord inte skulle dyka upp så att vi skulle kunna få ett bord. Som tur var fick vi ett! 
 
Cedric och jag har pluggat lite tyska nu på kvällen, jag har ju min muntliga tenta imorgon klockan 11 så det var verkligen dags att öppna tyskaboken. 
 
Självklart slutade kvällen i Grotto men det blev inte så sent, måste vara pigg imorgon!
Nu ska jag till Grotto och fira Cedric som fyller 21 klockan 12! Wohoho!
Klar med slut-tentan i Information Systems (det är IT). Känns så skönt att vara helt klar med fyra ämnen redan!
  • F&B Management √ 
  • F&B Cost Control √ 
  • Wine & Bar √ 
  • Information Systems √ 
  • F&B Production Practice
  • F&B Production Theory
  • German Level 1
  • Personal Development & Communication
  • Hospitality Studies
  • Accounting
Bara sex stycken kvar nu! Helt sjukt att första året snart är över!
Pluggkläderna på, tékoppen fylld och böckerna redo. Plugg till FINALS! Nu drar jag till biblioteket!
Har sovit i två timmar - behövde det verkligen! Och nu bär det av till gymmet i en timme.
Klar med alla dagens lektioner! Hade min F&B Cost Control presentation klockan 8 och nu på Hospitality Studies fick jag resultatet på rapporten vi lämnade in innan jul. 100% hihi, no biggie.
 
Ska rå-plugga hela eftermiddagen idag, och senare ikväll ska Cedric och jag dra och träna. Fortfarande helt slut efter banketten i lördags och Grotto duty igår.
Euan, jag, Catharina och Valerio på cocktailminglet innan banketten i lördags.
Söta! Inte min hatt dock, lånade den av teater-teamet!
Så! Nu är jag klar med Grotto duty. Helt okej faktiskt, det var ju inte så mycket folk.
 
Nu ska jag ta en dusch och sen sova! Har en viktig viktig presentation imorgon bitti klockan 8 så jag behöver min sömn. Puss och kram!
Åh vilken underbar kväll det var igår! Berättar allt lite senare, måste till brunchen innan den stänger!

Ikväll ska Euan och jag på bankett! Ska bli så sjukt kul!!! Men först ska Karl, Lina och jag ner till Montreux ett tag. Har lite grejer jag måste köpa. Puss så länge!

Nu är det en vecka kvar till vår praktiska slut-tenta i köket. Ska bli så skönt att slippa både service och kitchen hela nästa år! Åh!
 
Eftersom det är sista veckan i köket innan slut-tentan, gjorde vår Chef en cocktail till oss! Hur gulligt?
 
Nu måste jag hoppa in i duschen, sen ska jag hjälpa till med förberedelserna inför banketten jag ska på imorgon. Whoho! Puss på er!
Jag vet att jag är sämst på att uppdatera bloggen, men ärligt talat har jag ingenting speciellt att skriva om. Det händer inte så mycket här just nu. Det är mest presentationer och plugg inför tentorna som börjar redan nästa vecka. Ikväll har jag varit extremt oproduktiv. Euan, Cedric och jag var trötta på att hänga runt på skolan så vi tog Euans bil ner till Montreux, gick in på en bar och drack cola. Haha. Men det var skönt att komma ut från skolan eftersom man verkligen börjar tröttna på folk litegrann. Det är egentligen inte så konstigt med tanke på att vi bott på ett berg med samma människor i 16 veckor nu. 
 
Imorgon är det kök som gäller. Uniformen är struken och redo och alarmet är satt. Jag ska bara gå igenom alla grönsaker, frukter och kryddor vi ska kunna. Det låter superenkelt, men jag är förvånad över hur många kryddor jag inte kan namnet på på engelska. Så det blir en snabbrevision nu! 
 
Sov gott Sverige! ♥
Vill. Inte. Plugga. Accounting.
 
Går igenom alla uppgifter vi ska kunna till tentan som är om två veckor. Jag dör lite. Har man problem men kapitel ett är man väl rätt körd? Måste få ca. 75% på tentan om jag ska klara mig i det här ämnet. Blä.
 
Jag har läst att man ska låtsas att det man läser är jättekul och intressant, även om det inte är fallet. Så just nu är Accounting-boken och jag bästisar! ♥
Presentationen i F&B Management gick väldigt bra, 89%! Nu har jag en fyra timmar lång håltimme och sen en presentation i Wine & Bar. Vi ska prata om Champagne i 20 minuter, yay!
 
Ska passa på att ta en liten power-nap nu innan städtanterna kommer vid tre. Hejdå så länge!
Idag har jag två superduperüber-viktiga presentationer som avgör stora delar utav mina slutbetyg.
 
Wish me luck!
Tillbaka på SHMS nu igen! Känns både kul och jobbigt på samma gång. Kul för att jag får hänga med mina underbara vänner men jobbigt för att jag saknar alla i Stockholm jättemycket redan och att vi har så sjukt mycket plugg. Men det är bara 19 dagar, sen är jag tillbaka igen!
 
Det var så kul att träffa alla igår! Euan hämtade upp hela gänget på flygplatsen och sen åt vi middag på vår favoritrestaurang i Montreux. Vid 10-tiden åkte vi upp till skolan och hängde i Euan och Valerios rum med en massa folk. Mysigt!
 
Vi hade svinkul och det blev rätt sent igår, så jag lyckades självklart försova mig till första lektionen imorse. Bra jobbat. Men det var det värt!
 
Ikväll skulle jag egentligen ha Grotto-service (jobb i skolbaren) men Gavin i min klass var supergullig och bytte med mig så jag tar hans pass på söndag kväll. Det kommer vara sjukt mycket folk i baren ikväll eftersom den öppnar idag. Knas. 
 
Om en timme ska Cedric, Yiran och jag äta på franska restaurangen. Nomnom.
 
Hungriga elever paxar plats längst fram i matkön (25 min innan öppning!)
Ahh, good old table!!