Då var det måndag igen, veckorna går verkligen fort! 
 
Helgen var supermysig. På fredagkvällen drog vi ner till Montreux och handlade lite alkohol för att spela Beer Pong och FlipCup (öl-dricklekar) och självklart avslutade vi kvällen på Millésime.
 
 
På lördag åkte Euan, Cedric och jag till Leysin (SHMS campus för tredje året) för att hälsa på treorna. Staden är verkligen mysig och det finns mycket att göra, men självklart är byggnaden och utsikten här i Caux så mycket finare, vi bor ju liksom i ett palats, så det är svårt att slå det. Vi var iallafall där i tre-fyra timmar och tittade på skolan, utsikten och hästar.
 
Euan och jag vid skolan i Leysin. Helt okej utsikt.
 
Leysin var fullt av hästar och kor. Känner mig inte 100% säker med så stora djur...
 

Lördagskvällen började i Grotto och avslutades som vanligt på Millésime. 
 
 
Igår kväll åt Euan, Cedric, Catharina, Valerio och jag middag på en kinesisk restaurang i Montreux, perfekt avslut på en bra helg! Däremot fick jag inte så mycket plugg gjort så den här veckan har jag hur mycket jobb som helst. Hejdå så länge!
Operationen gick bra! Det tog inte mer än en halvtimme, och det som tog längst tid var bedövningen. Min kropp reagerar inte så superbra på sånt så vi var tvugna att spruta in hur mycket som helst, det tog lite tid. Själva borttagningen utav tanden gick superfort och var inte läskig alls. Det enda som var obehagligt var att höra hur det knakade när tanden drogs ut.
 
Men jag mår bra! Har fakriskt lyckats trycka i mig en hamburgare på Buffet de la Gare vid tågstationen här i Caux, så jag hade ju kunnat må värre om man säger så.
 
Det har börjat göra lite ondare nu på kvällen, men som tur är har jag fått en massa smärtstillande. Om en vecka tar jag bort stygnen!
 
Jag med min ispåse och Euan.
Då var det redan torsdag den 26 september - dagen då den förbannade visdomstanden ryker! Är taggad och lite nervös på samma gång! 14:00 gäller det! Wish me luck!
Efter lunchen bestämde Catharina och jag oss för att ta en promenad! Vi rör på oss så extremt lite här och idag har vädret varit fantastiskt så vi har vandrat runt lite i de schweiziska alperna. 

Hallå! Titta vad fint det är!!
Nu är vi hemma igen och nu sitter jag och pluggar lite Introduction to Events. Det är väl kanske inte det roligaste ämnet, men ibland rätt intressant då vi får läsa om en massa coola event som ägt rum.
 
Plugget har verkligen dragit igång nu så jag kommer ha fullt upp hela veckan. Dessutom vill jag ju plugga nu en massa innan jag åker tillbaka till Stockholm så jag kan chilla där!
 
Hörs sen!
 
Nu ska Valerio och jag till Monteux och leta sponsorer! 

God morgon! Har precis vaknat och ligger fortfarande i sängen. Kvällen på Millésime igår blev lyckad som vanligt.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Vädret har blivit mycket bättre och det ska fortsätta vara över 20 grader och strålande sol hela veckan så det är ju nice. 

Nu ska jag försöka växla Catharina och Valerio också!

Titta vad fint! Det är några som har sitt bröllop här! Ååååh!!



Den här tiden om två veckor är jag hemma i Stockholm igen! Tänk att jag redan varit i Schweiz i tre hela veckor, sjukt.

Jag med finaste pojkvännen i finaste staden!

Precis hemkommen efter mitt andra tandläkarbesök på fyra dagar. Svullnaden vid visdomstanden har lagt sig, men nu har jag haft svinont i tanden framför, vilket är anledningen till att jag valde att besöka tandläkaren ännu en gång.

På mina 20 år har jag aldrig haft problem med tänderna (förutom tandställningen jag hade som yngre) så jag vet ju inte hur det känns att ha hål.

Det visade sig att visdomstanden trycker på de andra tänderna eftersom de växer snett vilket har skadat tanden framför. Tanden framför har dessutom fått hål och det beror förmodligen på visdomstanden.

Nästa torsdag klockan 14 ryker iallafall tandjävlen! Ni kan inte ana hur mycket jag ser fram emot det. Jag har haft så extremt ont i en hel vecka.

Nog om tänder. Ikväll har vi bokat två bord på French Restaurant (ett bord är alltid tre personer) med Euan, Catharina, Cedric, Valerio och Neus. Nu har dessutom vin- och ostserveringen börjat så det ser vi fram emot!

Idag på Management Principles gick vi igenom olika sätt chefer tar beslut på. Vi använde oss utav ett exempel där vi skulle bestämma vem som var bästa pojkvännen; David Beckham, Ryan Gosling eller Cedric. Vi betygsatte personlighet, utseende, humor och pengar och hur stor betydelse de hade. Tänka sig att min kompis kom på andra plats efter Ryan Gosling, inte illa!
Shit vad veckorna går fort här, det är ju redan torsdag! Skönt. Min visdomstand är mindre svullen men nu anar jag ett hål i tanden bredvid, helt sjukt. Jag som inte har haft ett enda hål på mina 20 år! Ska iallafall boka en tid till nästa vecka. Nu blir det lite plugg!


Jag och mina rumskompisar! Ja, Valerio har praktiskt taget flyttat in med oss. Men det är mys!
Nu är jag en utbildad "fire marshal"!! Det låter mycket coolare än vad det egentligen är men jag och ca 30 andra elever är ansvariga för att evakuera skolan vid eventuell brand. Vi har blivit informerade om hur evakueringen ska ske och man kände sig rätt viktig måste jag säga, haha. På tisdag ska vi förmodligen ha brandövning och då ska vi sätta på oss gula västr, springa runt och öppna alla dörrar, stoppa trafiken utanför skolan osv. Ska bli spännande! Nu ska jag iväg på bankett-möte!

Jaha, då har jag varit hos tandläkaren. Vidsomstanden var så svullen att han behövde trycka i tre sprutor bedövning plus en spruta antibiotika rätt i munnen. Inte det mysigaste som finns måste jag säga...

Jag går nu på en veckas antibiotikakur, smärtstillande och något annat bedövande medel. Alla fyra tänder måste bort men då måste jag ha "tid" eftersom det tar ett litet tag att återhämta sig efter operationen, så det får nog bli under jullovet, wohoo!

Är iallafall glad över att jag äntligen fått något för smärtan. Har haft så fruktansvärt ont de senaste dagarna, smärtan går knappt att beskriva. Men nu ska det förhoppningsvis bli bättre!

Nu blir det plugg, puss och hej!
Dessa bilder har ni saknat va? Så fint!
Självklart kan jag inte gå till tandläkaren idag eftersom det är någon röd dag idag. Smärtan har blivit värre idag men skolsköterskan gav mig superstarka smärtstillande tabletter. Problemet är att jag måste äta en massa innan jag tar dem och det är i princip omöjligt att använda munnen just nu. Orkar inte.
Aj aj aj, jag har så fruktansvärt ont i min övre visdomstand på vänster sida. Det började göra ont igår eftermiddag och idag har smärtan bara blivit värre. Ska försöka få en tandläkartid asap. Ni får iallafall ursäkta det nästan icke existerande bloggandet, ska verkligen försöka bli bättre på det.

Nu ska jag försöka sova, trots smärtan. Ja, jag tycker extremt synd om mig själv. Hejda!

Bild på mig, Valerio, Catharina och Euan i Genève igår.

Älskar verkligen helgerna här! Igår var vi på vår nattklubb Millésime som vanligt och hade det kul! 

Idag ska Euan, Catharina, Valerio och jag åka till Genève och strosa runt. Man måste verkligen passa på innan det blir sådär superkallt. Hej då så länge!




Just det! Glömde nästan berätta att jag kommer hem mellan den 4e och 8e oktober! WOOOH!
 
Bild på mig och min prins förra året!
Då var det redan andra skolveckan och det är nu allt drar igång på riktigt! Fast måndagar är verkligen chill eftersom jag bara har Banqueting & Events mellan 09:30-11:30. Tänkte skriva en liten sammanfattning över vilka ämnen vi läser i år eftersom jag inte har något annat att göra på en måndag eftermiddag.
 
Banqueting & Events
Läraren vi har här är skön. Han är från Grekland och är inte det minsta lilla akademisk men har extremt mycket erfarenhet som GM och även inom event. Som jag skrev tidigare så är andraårseleverna ansvariga för att tillsamans med en annan klass anordna en bankett för 80-90 personer. Det kommer nog vara det allra svåraste och stressigaste i år. Vi är sammanlagt ca 50 personer från jag vet inte hur många kulturer så det kan sluta hur som helst. Jag är iallafall med i Marketing team. Sjävlkart ska jag berätta mer så fort jag kan, men vi har inte kommit sådär superlångt än.
 
Introduction to Events
Här kommer vi att lära oss mer om historian bakom event, olika klassifikationer och termer osv. Jag har läst första kapitlet i boken och det verkar inte sådär superkul, men men.
 
Front Office & Rooms Divisions Management
Hur man delar upp rum och rumskategorier. Rooms Division har hand om allt från receptionen till maintenance till städningen. Mycket jobb men verkar intressant.
 
Geography & Tourism
Ett ämne jag känner är extremt viktigt om man ska jobba i en så internationell bransch. Vår lärare är Mr. Kronbladh (svensk) och är superduktig. Sträng, men rättvis. 
 
Business Communication
Jag älskar vår lärare Mr. Lees! Han är en så extremt duktig föreläsare och lyckas alltid att engagera alla i klassen. Ämnet verkar rikitgt intressant och användbart. Kanske något man kan jobba med i framtiden?
 
Front Office Operations
Ett praktiskt ämne, där vi anväder oss utav datorer. Verkar inte speciellt komplicerat då vi bara ska lära oss ett hotell-program (Opera).
 
Business Industry Training
Ett ämne jag hade förra året också. Här är det mest föreläsningar om industrin i allmänhet och hur vi ska kunna stå ut ur mängden.
 
Housekeeping Management
Hur tar man hand om en hel housekeeping department där alla är från olika länder och ingen kan samma språk? Ingen aning, får hoppas jag lär mig.
 
Housekeeping Operations
Också praktiskt. Under de första veckorna ska vi städa rum, och under andra halvan ska vi inspektera rum och se vad som saknas. Lite luddigt och har inte förstått exakt vad ämnet går ut på.
 
Spanish level 1
Ja, jag skiter i tyskan och går spanska istället. Mycket lättare, roligare och det ger mig ett garanterat bra betyg i slutet. 
 
Financial Accounting
Ett ämne jag förmodligen kommer ha svårt för eftersom att jag slet så mycket förra året. Men vi har en ny lärare som är ung och väldigt pedagogisk så jag hoppas det går bra ändå. Jag ska förmodligen skaffa mig en tutor i ämnet.
 
Management Principles
Här har vi också Mr. Lees, min favoritlärare hittills. Ämnet verkar intressant och relevant eftersom jag faktiskt läser Hotel Management.
 
Marketing
Vår bok heter Marketing for Hospitality and Tourism så den verkar riktigt inriktat på industrin. Har ingen aning om vad jag tycker om det än. Det återstår att se.
 
Jag måste iallafall säga att våra ämen i år är så mycket mer tilltallande än förra året då det mest handlade om F&B (Food & Beverage). Hoppas på ett bra år helt enkelt! Nu ska jag plugga vidare!

Yep, dagen har spenderats i Lausanne där vi köpte en fisk. Hur söt?!

Jag ville bara tala om att jag lever. Har haft en fullspäckad vecka och ska berätta allt så fort jag kan! Nu ska Catharina och jag dra till brunchen!

Nytt år, nya ämnen! Måndagar är helt fantastiska det här året eftersom jag bara har en lektion mellan 9:30 och 11:30 - Banqueting and Events!

Som ni kanske vet ska vi tillsammans med en annan klass anordna en bankett för 80-90 personer. Det verkar svinkul men jag tror också att det blir extremt mycket jobb. Jag kan berätta mer om det sen när jag vet vad vi ska ha för tema och så.

Efter lektionen åkte Valerio och jag (ja, vi går i samma klass - igen!) ner till Montreux för att handla det sista till rummen. Har handlat en massa skönhetsprodukter så Catharina blir nog superglad!

Jag ska nog ta en liten siesta nu, puss puss!

Nu har Catharina och jag fixat och gjort det superfint i vårt rum! Ska bli kul att bo tillsammans!